Zilele acestui început de octombrie nu au fost deloc prietenoase cu noi. Ele au adus o răcire accentuată a temperaturilor atât din exteriorul, dar și din interiorul caselor giurgiuvenilor.

Am luat legătura cu directoarea colegiului „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu, Corina Anton, pentru a afla cum se încălzește în această perioadă rece, colegiul pe care îl administrează: „Din păcate, ne confruntăm nu doar cu un număr mare de clase ce au trecut în sistemul online, dar și cu lipsa căldurii. Colegiul nu dispune de sistem de încălzire individual, așa că suntem nevoiți să așteptăm la cei de la Uzina Termoelectica din Giurgiu să reînceapă asigurarea agentului termic. Din surse neoficiale, se pare că vom avea căldură începând cu data de 15 octombrie 2021. Sperăm ca până atunci temperatura exterioară și interioară să nu scadă atât de mult. Ne rugăm să avem o săptămână cu cât mai puține clase în online, dar și cu cât mai puțini copii bolnavi. Se anunță zile reci și ploioase așa că îi sfătuim pe părinți, dar mai ales pe elevii să pună ceva mai gros pe ei pentru a evita răcelile inevitabile sezonului rece”.

Aceeași situație extrem de gravă privind lipsa căldurii se regăsește la toate școlile din municipiul Giurgiu.

Sperăm ca părinții să nu fie nevoiți să aleagă dacă să-și ducă copiii la școală și să riște să se îmbolnăvească sau să îi țină acasă și să riște să primească absențe.

(Ana Magheru)