Liderul de sindicat din Penitenciarul Giurgiu: „Nivelul de salarizare trebuie să reflecte complexitatea și volumul muncii precum și să compenseze riscurile și privațiunile asumate.”

0
428

Un comentariu postat pe Facebook, în dreptul unui articol al publicației noastre, ne-a trezit interesul. În postare se făcea referire la faptul că angajații din Penitenciar nu ar trebui să protesteze întrucât „ridică, la sfârșitul lunii, 6-7000 de lei”.

Pentru explicații și un punct de vedere oficial cu privire la aceste afirmații, ne-am adresat liderului de sindicat al SNPP (Sindicatul Național al Poitistilor din Penitenciare) – filiala Giurgiu, Șerban Oprică. Acesta a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean” :

„Polițiștii de penitenciare fac parte din structura de aparare, ordine publică și securitate națională alături de polițiști, jandarmi, militari, pompieri.
Aceștia sunt salariați conform legislației (elaborată și votată în Parlament).
Nu cerem majorări salariale ci aplicarea legislației.
Nivelul de salarizare trebuie să reflecte complexitatea și volumul muncii precum și să compenseze riscurile și privațiunile asumate.
Este indicat pentru salariații din sectorul privat să se asocieze și să se lupte pentru drepturile lor, inclusiv salariale așa cum o fac lucrătorii din sectorul public. Atunci societatea ar progresa, nu atacându-ne producem progres ci opunând rezistență la intenția guvernanților/patronilor de a ne pune să muncim aproape ca sclavii.”

(Jurnal)