La Giurgiu se micşorează taxa de habitat! Care va fi impactul bugetar…

0
130

taxa-habitatDacă aleşii locali vor aproba în şedinţa din luna noiembrie proiectul de hotărâre privind stabilirea valorii taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2017, persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în locuinţe rezidenţiale vor plăti impozit mai mic, iar taxa de habitat va fi şi ea modificată.

Potrivit declaraţiei primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, într-o recentă conferinţă de presă, prin acest proiect de hotărâre va fi modificat impozitul datorat de persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în locuinţe rezidenţiale de la cota de 1,3% cât este în prezent, la 0,2%.

În ceea ce priveşte modificarea taxei de habitat, aceasta va scădea cu 1 leu, adică de la 9 lei la 8 lei/persoană/lunar – pentru cei care locuiesc la casă şi de la 6 lei la 5 lei – pentru cetăţenii care locuiesc la bloc, a mai precizat edilul-şef.

Primul edil  a adăugat că aceste modificări vor avea un impact bugetar de 10 miliarde de lei vechi, o parte din sumă putând fi recuperată dacă se va realiza colectarea selectivă a gunoiului, aşa cum impune Uniunea Europeană.

(Teodora N.)