Cei ce își plătesc taxele și impozitele locale la DITL Giurgiu știu din experiența anilor trecuți că luna septembrie este ultima lună în care nu se percep penalități pentru plata anuală a taxelor și impozitelor auto, dar și pentru clădiri.

Astfel, 30 septembrie este ultima zi lucrătoare în care cei care au ales să-și plătească impozitele locale în 2 tranșe egale, mai pot face plata fără a fi penalizați pentru sumele neplătite.

Deși în ultimii 3 ani, din ce în ce mai mulți giurgiuveni au ales să-și achite integral impozitele în prima parte a anului, până la primul termen de plată pentru a beneficia de bonificația de 10%, adică 31 martie, sunt și giurgiuveni care preferă să-și achite dările integral.

Din evidențele DITL Giurgiu, anul acesta aproape 2300 de contribuabili preferă să-și achite datoriile curente la cele 2 termene de plată, 31 martie și 30 septembrie.

„Chiar dacă o mare parte au preferat să-și achite taxele și impozitele la bugetul local, integral, până la 31 martie, din motive ce țin de unele avantaje financiare, mă refer aici la bonificația de 10%, există și oameni care preferă să achite de două ori pe an, ultimul termen fiind 30 septembrie. După această dată, Codul Fiscal ne obligă să generăm penalități pentru sumele rămase neplătite. Nu sunt mulți giurgiuveni, doar 2300 adică circa 5% din numărul contribuabililor din orașul nostru, iar sumele se ridică la aproape 1.100.000 lei” a precizat directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale Giurgiu, Laurențiu Țintea.

Pentru cei care doresc să facă plata la casierie, aceștia au la dispoziție 3 locații în orașul Giurgiu:

  • Sediul din Șos. Alexandriei,

  • Casieria din Piața Centrală

  • Casieria din Cartierul Tineretului, programul cu publicul fiind de Luni – Joi 8.30 – 16.00, Vineri – 8.30 – 13.30.

O variantă la îndemâna contribuabililor, 24 de ore din 24, rămâne plata taxelor și impozitelor, on-line.

(Ana Magheru)