Lămuriri din partea conducerii Spitalului județean de Urgență Giurgiu, în cazul sinuciderii bărbatului internat la ATI!

0
2926

Astăzi dimineață, am primit un comunicat din partea Spitalului Județean de Urgență Giurgiu privind cazul bărbatului internat la secția ATI, ce s-a sinucis la finele săptămânii trecute, pe care vi-l oferim în rândurile de mai jos:

În cazul morții suspecte survenite în cadrul sectiei ATI a Spitalului Judetean de Urgenta Giurgiu, venim cu următoarele mentiuni: Pacientul de sex masculin, în varstă de 57 ani, este admis în data de 03.03.2023 pe sectia ATI si izolat, conform afectiunii pentru care a necesitat internarea.

Pacientul care a fost constient si cooperant pe toata durata spitalizarii cu evolutțe favorabila starii de sanatate, fara a ridica suspiciunea unei labilitati psihice sau a unor intentii autovătămatoare, de la momentul internarii si până în cursul diminetii din data de 9 martie 2023.

În dimineata respectiva s-a constatat că pacientul prezenta multiple plăgi înjunghiate și extragerea cateterului venos central.

Mentionăm ca asupra pacientului s-a găsit un obiect tăietor înțepator de tip briceag, multifunctional. În ciuda eforturilor de resuscitare pacientul nu a răspuns manevrelor.  

Conducerea spitalului a declanșat o anchetă interna pentru a stabili conjunctura care a dus la tragicul eveniment, în paralel cu ancheta organelor abilitate.

După solutionarea anchetei, concluziile și măsurile care vor fi luate vor fi publice.

Pe această cale dorim să prezentam sincere condoleanțe familiei îndurerate.