Jurnal giurgiuvean
AcasăActualitateDe ce, după fierberea apei, rămân urme albe pe vasul de fierbere?

De ce, după fierberea apei, rămân urme albe pe vasul de fierbere?

Întrebarea este de bun augur, pentru că în realitate nu este un motiv de îngrijorare: prin fierbere, în urma evaporării unei cantităţi de apă, pe vas rămân mineralele din apa evaporată.

Specialiștii în domeniul sănătății spun că este bine dacă apa conţine minerale, benefice unui corp sănătos, iar apa de Giurgiu conţine aceste minerale, fiind extrasă în general de la medie sau mare adâncime: 200-400 metri. Printr-o minimă tratare, apa din adâncuri devine potabilă, în parametrii impuşi de lege, păstrând o parte din minerale.

*Notă: apa de la robinetele din Giurgiu este o apă considerată mediu dură – spre o apă uşor dură (17-18-19 grade germane, în condiţiile în care valorile cf. cu Legea 458/2002 impun doar ca apa să aibă o duritate de minim 5 grade, în timp ce apa dură are o scală de la 18 la 30 de grade). Scala durităţii mai conţine şi clasificarea de apă foarte dură (peste 30 de grade germane), care nu se întâlneşte niciunde în reţelele din judeţul Giurgiu.

Mai multe amănunte despre duritatea apei puteți găsi accesând link-ul de mai jos.

DURITATEA APEI – apagiurgiu.ro

VREMEA

Giurgiu
câțiva nori
28.6 ° C
28.6 °
28.6 °
45 %
3kmh
11 %
joi
38 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
38 °
lun
36 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!