Intrată în tradiţie, luna curăţeniei este respectată cu sfinţenie de fiecare primar de localitate din judeţ. Aşa procedează şi primarul comunei Găujani, Dumitru Marcu, cel care, deşi are fonduri puţine la primărie, face tot posibilul ca localitatea pe care o păstoreşte să arate bine.

„Noi nu ne rezumăm doar la o lună pe an pentru a face curăţenie în comună, ci facem acest lucru ori de câte ori este nevoie. Implicăm atât pe cei care pot munci, şi primesc ajutor social – fac o paranteză şi vă precizez faptul că avem, la această dată, în plată aproximativ o sută de dosare, dar foarte puţini care prestează orele de muncă – dar şi restul comunităţii noastre”, spunea primarul Marcu. Cu toate că încearcă să implice pe toată lumea, edilul comunei ne spunea că are un mare of, în sensul că cei mici, elevii care învaţă la şcolile din comună, nu păstrează, cât de cât, curăţenia, aruncând de cele mai multe ori ambalajele dulciurilor sau sticlele de plastic de suc direct pe jos…În afara acestei probleme, şi primarul din Găujani, ca şi primarii din alte comune, ne spunea că mari bătăi de cap îi dau şi căruţaşii care îşi „parchează” atelajele în faţa birturilor, iar mizeria care rămâne în urmă este de nedescris…

Deşi promisiunile de buget nu sunt foarte atractive, primarul din Găujani ne spunea că are curaj să pornească proiectul de alimentare cu apă potabilă, chiar dacă nu este încă sigur de posibilitatea realizării lui. Tot printre proiectele pe care le are în vedere primarul comunei, se află achiziţionarea unei centrale noi, pe lemne, pentru şcoala din localitate, pentru că cea veche s-a stricat, şi nu mai poate fi reparată.

(Jurnal)