Deşi este mulţumit de bugetul alocat de autorităţile judeţene, primarul comunei Slobozia, Florin Gheonu, are bătăi de cap cu alte două probleme: câinii fără stăpân şi lipsa semnalului la telefoanele mobile.

„Suntem în luna curăţeniei, dar avem o mulţime de probleme legate de acest aspect. În primul rând, avem doar trei oameni de la ajutor social care ne ajută în acest sens…iar locuitorii comunei nu mai sunt la fel de receptivi, ca înainte de a avea toate facilităţile pe care le au acum. Şi mai avem o problemă: avem foarte mulţi câini fără stăpân, aciuiţi prin cimitir, care ne creează probleme. Oamenii deja nu prea mai au curajul să meargă la cimitir, pentru că sunt atacaţi de aceşti câini, care s-au sălbăticit. Din ce am înţeles de la paznicul nostru, ar fi vorba despre două maşini, una din Teleorman, a doua din Ilfov, care ar veni şi ar abandona, lângă cimitir, câinii. Am luat legătura cu cei de la Giurgiu Servicii Locale, care au serviciul de ecarisaj, au venit să ne sprijine, dar a fost imposibil să captureze aceşti câini, pentru că au fugit şi s-au refugiat pe câmp”, ne spunea primarul Gheonu.

O altă problemă pe care edilul comunei Slobozia încearcă încă de la preluarea mandatului să o rezolve este legată de calitatea proastă a semnalului la oricare dintre reţelele de telefonie mobilă.

„Am făcut nenumărate memorii, semnate de peste 5 – 600 de utilizatori din localitate, către fiecare dintre furnizorii de telefonie mobilă care au clienţi în localitatea noastră, dar, din păcate, nimic nu a fost rezolvat nici până acum. Mai mult, domnii respectivi au venit cu nişte răspunsuri care ne-au lăsat fără replică: măsurătorile efectuate de domniile lor au dat alt rezultat, în sensul că lor le-a ieşit că semnalul este chiar foarte bun. Un alt răspuns primit a fost că, dacă nu suntem mulţumiţi, ar trebui să fie instalat un stâlp-antenă care să amplifice semnalul, dar că ei nu au fonduri pentru aşa ceva!”, mai spunea, cu amărăciune, primarul comunei Slobozia.

(Jurnal)