La Daia încep să se vadă realizările actualei conduceri a Primăriei

0
523

Primar Daia, Serban Adrian FlorinDacă în urmă cu aproape un an, primarul comunei Daia, Adrian Florin Şerban, prelua conducerea unităţii administrative cu zero proiecte aflate în derulare, precum şi cu un prejudiciu imens, astăzi putem să vedem ca rezultatele muncii tânărului primar încep să prindă contur.

La o scurtă analiză a fondurilor alocate prin intermediul PNDL, putem vedea că Daia a primit finanţare pentru trei proiecte vitale comunităţii, mai exact pentru reabilitarea, modernizarea şi consolidarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Daia, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea şi consolidarea Grădiniţei nr. 2 Plopşoru, plus asfaltarea Drumului Comunal 95, ce traversează prin mijloc satul Plopsoru şi face legatura între Drumul Naţional 41 şi Drumul Naţional 5, Giurgiu – Bucureşti.

Contactat telefonic, primarul comunei Daia ne-a declarat următoarele:

“Este îmbucurător pentru mine, ca şi primar, să constat că o parte din ceea ce mi-am propus să realizez în acest mandat s-a concretizat. Deşi am primit foarte multe atacuri vis a vis de aceste proiecte ale mele, iată că în cele din urma binele a triumfat, iar răul a fost invins. Acum lucrez împreună cu o parte din echipa mea din primărie la etapa de obţinere a avizelor şi acordurilor de la instituţiile abilitate şi sper ca în cel mai scurt timp să reuşesc să încep lucrările la cele trei obiective de investiţie. În perioada următoare vom finaliza alte două proiecte majore de investiţie, respectiv construirea platformei de depozitare a gunoiului de grajd, care va fi dotată cu mai multe utilaje, precum şi plantarea unei perdele forestiere de protecţie, pe o suprafaţă de circa 8-13 metri, de jur împrejurul islazurilor comunale, ceea ce ar reprezenta în total o suprafaţă împădurită de aproximativ 10 hectare”.

Analizând la rece activitatea tanarului edil putem să ne dam seama că, în sfârşit, comuna Daia, poziţionată strategic la DN 5, are şansa de a se dezvolta în perioada imediat următoare, graţie implicării şi devotamentului de care dă dovadă actualul primar.

Cu siguranţă, în acest mandat locuitorii comunei vor putea să aibă în curţi şi apă potabilă şi canalizare, vis ce poate deveni realitate dacă se reuşeşte deblocarea acestui proiect, stagnat din cauza efectuării unor lucrări neconforme, alimentate de jaful produs în bugetul proiectului în trecut. Pe lânga aceste proiecte majore de investiţie, domnul primar ne-a mai precizat faptul că în perioada următoare va face toate demersurile necesare în vederea achiziţionării unui alt microbuz şcolar, deoarece cel vechi a depăşit termenul de folosinţă, iar copiii trebuie să călătorească în siguranţă pe traseul către şcoală.

Vom reveni, luna, la Daia, pentru a vă putea informa asupra stadiului în care se află proiectele demarate de primarul Adrian Şerban.

Jurnal