3551569Atunci când faci cumpărăturile, mai întâi trebuie să te asiguri că produsele pe care le cumperi sunt de calitate bună. Ziarul nostru continuă campania pe care a început-o cu doi ani în urmă la rubrica: “Să nu ziceţi că nu v-am spus”, prevenindu-vă asupra calităţii mărfurilor alimentare pe care le cumpăraţi, încercând în acelaşi timp să vă ofere o serie de amănunte necesare pentru a vă feri de consumul produselor nocive, al căror conţinut sau stare ar putea să vă dăuneze sănătăţii.

Iată de ce,  de data aceasta ne-am oprit asupra unui produs extrem de solicitat de către cetăţeni: pieptul de pui!   Atunci când cumperi carne de pui, trebuie sa fii mai atent decât în cazul altor produse. O carne de pui alterată sau nesănătoasă nu îţi va face bine, aşa că trebuie să o studiezi si să observi anumite semne. Fii atentă la dungile albe şi la stratul gros de grăsime de pe pieptul de pui. Dacă ele apar asta înseamnă că fermierii au injectat hormoni de creştere în carne pentru ca puiul să se îngraşe mai repede. Aceasta carne nu iţi face deloc bine. 

Culoarea este, de asemenea, un detaliu la fel de important. Dacă pieptul are o nuanţă galbenă, să nu credeţi că acest lucru este de la grăsime. ci trădează faptul că puiul nu este deloc proaspăt! Aşa că aveţi grijă de trei ori înainte de a băga ceva în coş…!

(Cityzen)