La ce să fii atent când trimiți un colet în Germania?

0
1100

Informează-te despre firmele care oferă servicii de curierat

Dacă apelezi la o firmă de curierat pentru Germania poți avea în vedere două aspecte principale: experiența companiei în livrarea acestui tip de servicii și profesionalismul de care dau dovadă angajații pe parcursul procesului de trimitere a coletului. Poți vedea dacă firma selectată este de încredere și îndeplinește anumite criterii cercetând în prealabil anumite informații precum: vechimea ei pe piață, recomandări de la alți clienți sau date fiscale pe care să le accesezi cu ușurință prin pagina de internet sau alte conturi publice ale ei. Abia după ce faci această scurtă analiză, poți să fii sigur că ai făcut alegerea corectă.

Află ce pachete se pot trimite în străinătate

Când pregătești un colet pentru a fi livrat în afară este important să te informezi cu privire la ce ai voie să trimiți și ce este interzis. Pe site-urile companiilor de curierat vei găsi menționate condițiile specifice de expediție și o listă completă cu articole ce pot ajunge în străinătate. Dintre articolele ce nu trebuie introduse în pachet printr-un serviciu de coletărie putem menționa: țigări sau alte forme de tutun, bijuterii din metale prețioase sau pietre prețioase, încărcături explozive, artificii sau orice alte bunuri periculoase ce sunt interzise prin lege.

Împachetează pachetele corespunzător

La pregătirea coletului este bine să respecți anumite reguli ca expediția să se desfășoare în siguranță și să ajungă la destinatar fără deteriorări. În acest scop este recomandat să utilizezi o cutie rezistentă, o bandă adezivă groasă cu care să o sigilezi și materiale speciale de umplere ca produsele din interior să nu se deplaseze. Pe partea exterioară a cutiei vei menționa expeditorul, adresa de livrare și un număr de telefon valabil folosind un scris corect și citeț, astfel vor fi evitate erorile legate de numele destinatarului sau de transmiterea la o adresă greșită.

De asemenea, tu și persoana căreia îi oferi pachetul trebuie să vă asigurați că veți fi disponibili să preluați și să primiți cutia de la curier ca totul să se desfășoare fără probleme.

Caută cel mai bun cost

Este bine să alegi o companie de transport colete internaționale ce are la vedere într-un mod simplu și transparent toate costurile pe care le vei suporta atunci când plasezi comanda. Taxele se calculează în principal în funcție de greutate sau de adresa la unde trebuie să ajungă.

O firmă ce respectă drepturile clienților săi va pune la dispoziție un număr de telefon și o adresă de e-mail pentru eventualele reclamații sau nereguli apărute de-a lungul procesului de expediere.

Dacă te vei informa și vei alege o companie ce lucrează cu o echipă de profesioniști, atunci procesul de livrare va fi conform așteptărilor tale și vei avea mereu o experiență placută când vei apela la aceste servicii de curierat!

(R)