În cursul acestei după amieze, mai exact în jurul orelor 17:00, ISU Giurgiu a fost apelat prin serviciul de urgență 112 să intervină la stingerea unui incendiu produs la un abator din localitatea Valea Dragului.

La fața locului au fost mobilizate forțe și mijloace din cadrul a două subunități: Punctul de lucru Greaca și Garda de Intervenție Colibași) + ISU B-IF, intervenindu-se astfel cu un număr de 4 ASAS-uri, 2 APIC-uri, o ambulanță SMURD, 2 ofițeri și 23 de subofițeri.

După sosirea echipajelor la fața locului s-a constatat că incendiul nu se manifesta la abator așa cum fusese anunțat inițial (însă exista posibilitate de propagare la abator și la o ferma de animale din proximitatea locului manifestării incendiului), însă se manifesta la o clădire de birouri (aprox. 50 mp), o magazie (aprox. 40 mp) și vegetația uscată din jurul obiectivului.

Intervenția rapidă a echipajelor a menținut incendiul în limitele găsite, fără ca incendiul să se propage la obiectivele din vecinătate.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime și nici nu au existat animale afectate de incendiu, fiind vorba doar despre pagubele materiale anterior menționate, la care se adaugă mai multe utilaje agricole afectate de incendiu.

În jurul orelor 18:30 incendiul a fost lichidat, fără a se înregistra probleme”, precizează ISU Giurgiu.

Cauza probabilă a producerii incendiului este focul aprins în spații deschise.

Trebuie precizat că abatorul nu era în funcțiune la momentul producerii evenimentului, incendiul manifestându-se doar la anexele acestuia.

(Jurnal)