La CASA de Pensii Giurgiu, mai mult de trei sferturi dintre biletele de tratament au fost vândute. Care sunt cele mai căutate staţiuni

0
710

Recent, directorul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu, Marian Dumitru, ne-a oferit câteva amănunte cu privire la biletele de tratament solicitate de către pensionari, în această perioadă.

Acesta ne spunea că, în primele opt luni ale acestui an, au fost depuse 2.831 de cereri, cele mai multe (circa 80%) fiind înregistrate în perioada mai – august 2017. Tot directorul CJP Giurgiu ne preciza că, pentru cele 11 serii de plecări în staţiuni, au fost repartizate doar 1.318 bilete, mult sub numărul solicitărilor iniţiale. Chiar şi aşa, procentul de valorificare a atins 86% (în cifre absolute, fiind vorba despre 1.127 de bilete de tratament).

„Cererile pentru obţinerea biletelor de tratament se depun cu cel puţin 30 de zile înaintea plecării. Este bine de ştiut faptul că durata unei serii este de 16 zile, 12 reprezentând durata tratamentului balnear”, ne mai spunea Marian Dumitru.

Staţiunile preferate de giurgiuveni, conform cererilor, sunt Saturn, Mangalia, Techirghiol, Herculane, Govora sau Slănic Prahova, în special în lunile de vară.

„De bilete de tratament beneficiază toţi cei care au o pensie în sistemul public de pensii, dar şi persoanele asigurate (salariaţi) iar costul unui asemenea bilet este de jumătate din cuantumul pensiei sau salariului, după caz, în cazul în care venitul solicitantului nu depăşeşte 3.131 de lei, în timp ce pentru cei care depăşesc acest prag, indiferent că sunt salariaţi sau pensionari, se percepe valoarea integrală a biletului de tratament, de 1.450 de lei”, a mai precizat directorul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu. 

(Anna Lincă)