Meteorologii au anunţat că iarna 2017 – 2018 va fi una dintre cele mai grele ierni ale ultimilor ani. Dar pentru primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, acesta nu este un lucru de speriat, deoarece a făcut aşa cum face orice gospodar: şi-a asigurat, încă de acum aproape o lună, stocurile de combustibil pentru încălzirea şcolilor, a grădiniţelor şi chiar a dispensarului din comună.

„Nu am aşteptat în nici un an să vină prima zăpadă, la Sf. Dumitru, cum se spune, să ne aprovizionăm. Am început acest demers încă din lunile de vară, astfel că acum suntem asiguraţi pentru iarna care vine”, ne spunea primarul comunei, Marin Voinea.

Mai mult, acesta ne-a mărturisit că a găsit o soluţie şi pentru cei care vor să beneficieze de lemn de foc. A purtat, o perioadă, corespondenţă cu reprezentanţii Ocolului Silvic Comana pentru procurarea de material lemnos pentru încălzirea locuinţelor în perioada de iarnă. Astfel, cetăţenii îndreptăţiţi vor primi nişte bonuri şi, pe baza acestora, vor merge la Ocol de unde pădurarii le vor indica ce lemn pot lua.

Nici problema eventualelor căderi masive de zăpadă nu a fost lăsată deoparte de primarul Voinea, acesta spunându-ne că are, la acest moment, pregătite utilajele proprii ale primăriei, dar şi materialul antiderapant necesar. De asemenea, mai spunea primarul din Călugăreni, urmează să încheie un contract cu o societate din Giurgiu pentru „detaşarea”, în comuna pe care o conduce, a unui utilaj de tip WOLA.

„Cu aşa dotare, ca la noi, iarna poate să vină…liniştită”, spune, mai în glumă, mai în serios, primarul Marin Voinea.

(Jurnal)