Aveţi grijă la  noua ”ţeapă” prin telefon!

0
398

Se poate ca, în ultimele zile, mai mulţi abonaţi la diverse servicii de telefonie mobilă să primească apeluri ciudate cu prefix din afara României, de la persoane care pretind că „îi vor pune în legătură cu un director financiar”. Aceasta este o ţeapă menită să umfle factura de la telefon. Iată ce ai de făcut pentru a te feri de asemenea „surprize”: 

  1. Dacă îţi sună telefonul şi o voce feminină te roagă să rămâi pe linie, va trebui să închizi rapid, pentru că totul face parte dintr-o schemă ceva mai elaborată de fraudă telefonică. Având în vedere că femeia îţi promite să te pună în legătură cu un oarecare director financiar, vei fi tentat să aştepţi sau, mai rău, să suni înapoi dacă legătura se întrerupe.
  2. În momentul în care vei face asta, apelul îţi va fi suprataxat şi te vei trezi cu un cost suplimentar frumuşel atunci când vei primi factura, la sfârşitul lunii.

Pentru a evita toate aceste neplăceri, un lucru trebuie aplicat din start.

Dacă ai răspuns deja, este imperativ să nu suni înapoi. În plus, pentru ca pe viitor să fii ferit de astfel de situaţii, îţi recomand să descarci aplicaţia Truecaller, disponibilă pentru iOS şi Android. Ea îţi va spune exact ţara din care provine numărul te telefon care te apelează şi, în caz de spam, vei fi avertizat să nu răspunzi. În plus, poţi bloca cu uşurinţă apelurile de la numere nocive cu doar câteva apăsări de ecran.

(Jurnal)