Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj cu ocazia Zilei Eroilor în care aduce un omagiu martirilor, însă vorbește și despre momentele dificile prin care trecem din cauza pandemiei de coronavirus.

„În aceste momente dificile, când suntem puși la încercare de pandemia de COVID-19, este esențial să ne inspirăm din victoriile trecutului și să ne lăsăm ghidați de rațiune, responsabilitate, altruism și curaj”, transmite președintele.

Klaus Iohannis spune în mesajul transmis că România trebuie să construiască „o moștenire pe care generațiile următoare să se bazeze”.

„Eroii noștri rămân de-a lungul timpului adevărate simboluri ale abnegației, curajului și simțului datoriei. Prin sacrificiul lor, servesc drept modele de urmat pentru tinerele generații, lăsând în urmă o lecție a dăruirii de sine pentru un ideal suprem, acela de a ne servi patria. (…) Răspunderea fiecăruia dintre noi a crescut considerabil în ultima perioadă și trebuie să facem împreună schimbări de durată pentru a crea o moștenire pe care generațiile următoare să se bazeze”, susține Iohannis.

Președintele transmite în mesajul său că în aceste momente „trebuie să ne apărăm integritatea”, atât teritorială cât și spirituală.

„Trăim clipe în care trebuie să ne apărăm integritatea atât din punct de vedere teritorial, cât și spiritual. Îmi exprim întreaga recunoștință pentru toți eroii noștri! Datoria noastră, a tuturor, este de a demonstra că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme și de a menține vie memoria acestora.”, se arată în mesajul președintelui.

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis mulțumește medicilor pentru activitatea lor din această perioadă.

„Astăzi transmitem prețuirea și aprecierea și către eroii noștri din aceste zile, cei care se află în prima linie în lupta cu acest inamic invizibil – medicii și personalul medical. Prin eforturile lor extraordinare, au reușit să limiteze răspândirea virusului și să salveze vieți, curajul demonstrat în fața pericolului reprezentând o sursă de inspirație pentru noi toți”, mai transmite președintele.Digi24