Circa o sută de pacienți sunt internați, în acest moment, la Spitalul de la Izvoru. Cu toții au nevoie de tratamente de lungă durată, diagnosticul fiind TBC. Spitalul are multe nevoi, cea mai mare fiind o stație de oxigen, imposibil de procurat, din cauza costurilor mari: circa 200.000 de euro.

Cu toate acestea, cei de la Societatea de Cruce Roșie – filiala Giurgiu – au demarat, încă din data de 8 mai, o campanie intitulată „Trenul speranței”, campanie ce își propune ca, până în luna septembrie, să strângă cât mai mulți bani pentru procurarea celor necesare spitalului TBC.

În doar trei săptămâni, cei 12 voluntari ai Crucii Roșii Giurgiu au donat peste zece mii de lei, sumă din care s-au achiziționat (și donat) 14 lămpi UV, 4 aparate aerosoli, 2 puls-oximetre, 2 termometre cu infraroșu, 5 glucometre și 250 de teste, precum și 40 de halate impermeabile.

Ne-am fi dorit mai multe pentru Spitalul Izvoru, dar, nefiind spital-suport COVID, nu se pot accesa alte fonduri. De aceea, ne-am și ales un slogan cu impact: Rezervă un bilet în TRENUL SPERANȚEI! Donezi puțin,câștigi mult! Nu așteptați o altă zi pentru a dona, faceți-o acum! Mai exact, am reușit să strângem, din păcate doar din donațiile voluntarilor noștri, 10.864 lei. Continuăm strângerea de fonduri pentru Spitalul de la Izvoru, nu ne oprim aici, pentru că, așa cum spuneam, nevoi sunt multe”, au încheiat reprezentanții filialei Giurgiu a Crucii Roșii Române.

În afara donațiilor din campania „Trenul speranței”, la Spitalul din Izvoru au mai ajuns, grație donațiilor de la Crucea Roșie, 150 de litri de dezinfectant, alimente (120 bucăți croissant, 100 bucăți ciocolată, o tonă de lapte), 30 de viziere, aparatură electrocasnică (frigider, cuptor cu microunde, filtru de cafea și un fierbător. 

(Jurnal)