Judecat pentru omor, Mario Iorgulescu, fiul președintelui LPF, a sesizat Curtea Constituțională

0
495

Mario Iorgulescu a sesizat Curtea Constituțională cu trei excepții de neconstituționalitate, reclamând că i se încalcă drepturile, inclusiv dreptul la un proces echitabil.

Reamintim că în noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019, fiul lui Gino Iorgulescu a accidentat mortal cu mașina, un tânăr de 24 ani.

Fiul președintelui LPF se deplasa pe Șoseaua Chitilei la volanul unui Aston Martin, în mare viteză, a pierdut controlul autovehiculului și a ucis un tânăr în vârstă de 24 de ani care circula regulamentar.

Iorgulescu a fost trimis în judecată pe 14 august 2020, pentru săvârșirea infracțiunilor de: omor și conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe, potrivit unui anunț al Parchetului Capitalei.

Tânărul  Iorgulescu avea o concentrație de 1,96 g/l alcool pur în sânge (la prima analiză) si de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare. Totodată, medicii de la Institutul Național de Medicină Legală au stabilit că acesta consumase cocaină în prealabil.

După două săptămâni de la accident, Iorgulescu jr. a fost transferat de familie în Italia, de unde nu s-a mai întors.

Decizie definitiva: Justiția emite un mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Mario Iorgulescu.

Pe numele lui Mario Iorgulescu a fost emis la data de 15 mai 2020 un mandat de arestare în lipsa, in baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare. Acesta a fost transmis la data de 19 mai 2020 autorităților judiciare competente din Italia, țara în care tânărul se afla, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române.

Arestat în lipsă, el a sesizat CCR cu trei excepții de neconstituționalitate, reclamând că i se încalcă drepturile, inclusiv cel la un proces echitabil.

La sfârșitul anului trecut, judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul București a decis că procesul lui Mario Iorgulescu ar putea începe, dar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic.

Iorgulescu jr. a contestat decizia, dar dosarul nu a ajuns nici acum la Curtea de Apel București, pentru că judecătorul de cameră preliminară nu a redactat încă motivarea deciziei sale, conform unui post de televiziune.

Judecătorul a respins cererea lui Mario Iorgulescu de schimbare a încadrării juridice, din omor, în ucidere din culpă, dar a admis solicitarea lui de sesizare a Curții Constituționale.

Mario Iorgulescu a reclamat la CCR că, prin efectuarea percheziției informatice, i se încalcă drepturi din Constituție, dar și dreptul la un proces echitabil și prevăzut de Convenția Europeană a Drepturilor Omului.