Luni 3 iunie, a avut loc la Giurgiu, deschiderea „Săptămânii prevenirii criminalități”, printr-o conferință de presă în care au fost prezentate acțiunile ce se vor desfășura până pe data de 7 iunie.

Alăturându-se inițiativei Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, din partea Jandarmeriei a participat la activitate primul adjunct al inspectorului șef, maiorul Diaconescu Andrei.  Cu acest prilej, acesta a precizat:

“Jandarmeria se alătură activităților planificate în cadrul manifestării “Săptămâna prevenirii criminalității”, prin participarea, alături de polițiști, la activitățile informativ – prevenitive organizate în municipiul și județul Giurgiu. 

Pornind de la prevenirea furturilor din locuinţe, care va fi dezbătută într-o întâlnire cu președinții asociațiilor de locatari, a faptelor penale cu impact mai ales în rândul persoanelor vârstnice, până la prevenirea delincvenței juvenile, a violenţei în familie și a consumului de substanțe interzise – toate vor face obiectul activităţilor pe care le vom desfăşura săptămâna aceasta.

Domnia sa mai precizat faptul că miercuri, 05 iunie, jandarmii vor fi alături de polițiști în organizarea  “Caravanri împotriva violenței domestice”.

Astfel echipe mixte Jandarmerie – Poliție vor merge în municipiul Giurgiu și în localitățile Ghimpați, Clejani și Letca Nouă, unde vor purta discuții cu cetățenii pentru a  cunoaște problemele cu care  se confruntă aceștia , împărțindu-le  pliante cu informații referitoare la semnalarea cazurilor de violență.

Ne bucurăm de implicarea în acest proiect a Inspectoratului Școlar Județean, a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și Penitenciarului Giurgiu, care, alături de noi, pot aduce un plus de informații și pot exemplifica acele cazuri deosebite pe care le-au întâlnit în activitate – a mai spus primul adjunct al inspectorului șef, maiorul Diaconescu Andrei.

(Jurnal)