Jandarmii și polițiștii giurgiuveni au organizat ieri “Caravana împotriva violenței și a hărțuirii stradale”. Aceștia au mers în cartierul Tineterului din municipiul Giurgiu, localitățile Ghimpați, Naipu, Clejani și Letca Nouă, unde au stat de vorbă cu oamenii și au împărțit pliante cu informații referitoare la semnalarea cazurilor de violență.

În cadrul acțiunii au fost afișate mesaje preventive, iar echipajele mixte Jandarmerie – Poliție au staționat în zonele aglomerate și au abordat cetățenii cu discuții despre prevenirea violenței în familie, cauzele care determină comportamente agresive și ce trebuie să facă atunci când sunt, fie victimele, fie martorii unui act de violență. 

Sute de giurgiuveni au participat la aceste activități și au fost informați cu privire la drepturile victimei violenței domestice.

Caravana a fost organizată în cadrul manifestării “Săptămâna prevenirii criminalității“, care continuă astăzi cu o conferință  în domeniul prevenirii traficului de persoane și a consumului de droguri, la sediul Insepctoratului Școlar Județean Giurgiu.