Doar în cursul zilei de joi, 23 iunie, pompierii giurgiuveni au intervenit pentru stingerea a patru incendii, în următoarele localități:

Folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător.

Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

  • „Slobozia – au ars aproximativ 10 ha de grâu, 150 mp de vegetație uscată și circa 200 kg de gunoi menager. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere și o cisternă. Aceștia au constatat faptul că incendiul s-a extins de la vegetația uscată la culturile de grâu ale mai multor proprietari. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

  • Bolintin Vale – au ars aproximativ șapte ha de grâu și gunoi menager. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu trei autospeciale de stingere, sprijiniți de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate cu un buldoexcavator, dar și de proprietarul terenului care a tras brazde cu un tractor pentru a opri propagarea la restul culturii. Incendiul a fost stins după aproape trei ore. Cel mai probabil acesta a fost provocat de focul deschis în spații deschise, în apropiere fiind aruncate gunoaie la întâmplare, care, de asemenea au ars.

  • Zboiu – au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și mărăciniș. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Greaca, cu o autospecială de stingere. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

  • Vedea – au ars o căpiță de trifoi, aproximativ 250 mp de vegetație uscată și circa 1.000 kg de gunoi menajer. Au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere și o cisternă. Aceștia au constatat faptul că incendiul s-a extins de la vegetație uscată și gunoi la trifoiul cosit și la o căpiță de trifoi, cantitatea afectată fiind de aproximativ 600 kg. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, se precizează într-un comunicat de presă al ISU Giurgiu.

(Jurnal)