ISJ Giurgiu: Zilele Erasmus marchează celebrarea a 35 de ani de existență a programului Erasmus+, dar și Anul European al Tineretului.

0
344

În perioada 13-15 octombrie 2022, va avea Ioc cea de-a 6-a ediție a #ErasmusDays, inițiativă prin care unitățile de învățământ pot să organizeze evenimente online sau offline de promovare, putându-se remarca pe harta europeană alături de mii de alte organizații.

#ErasmusDays se adresează nu numai participanților la programul Erasmus+, ci și tuturor organizațiilor interesate de promovarea valorilor europene, învățării sub toate formele sale, implicării comunitare și dorinței de schimbare în bine prin educație.

Prin excelență, ErasmusDays 2022 comunică marca Erasmus+ și, pe parcursul a trei zile: 13,14 și 15 octombrie 2022, pune în valoare două evenimente majore care marchează acest an, respectiv: celebrarea a 35 de ani de existență a programului Erasmus+, dar și Anul European al Tineretului.

Astfel, recomandăm ca evenimentele să vizeze cele două tematici și vă încurajăm să fiți creativi în a atinge cât mai bine obiectivul din acest an: împărtășirea valorilor noastre europene cu tinerii de azi și de mâine: de 35 de ani acum și încă multi alții care vor veni!

Fiecare organizație are libertatea de a-și organiza evenimentele online sau offline în una sau mai multe dintre aceste 3 zile (seminare, reuniuni cu partenerii, expoziții de fotografie, concerte, emisiuni de radio, conferințe, activități digitale etc.) și să le înregistreze pe www.erasmusdays.eu

Evenimentele vor fi promovate pe rețelele sociale cu hashtagul #ErasmusDays.

Astfel, pe lângă faptul că puteți face cunoscute organizația, proiectele și inițiativele acesteia, veți apărea alături de alte câteva mii de organizații din Europa și din întreaga lume.

Sunteți invitați să participați la acest eveniment, accesând mai multe informații la adresa:

https://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/2112, conform site-ului Ministerului Educației.

Și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu face un apel către unitățile de învățământ care participă cu activități sau proiecte pentru CAEJ 2023 să depună la secretariatul instituției un singur dosar/ biblioraft cu toate concursurile din unitate, în perioada 17-21 octombrie 2022, în intervalul orar 12.00-14.00.

Concursul/ proiectul va conține toate documentele prevăzute în baza Regulamentului de organizare a activităților cuprinse în calendarul activităților educative școlare și extrașcolare, aprobat de OMETCS nr. 3035/2012.

(Jurnal)