Scenariile pe scena politicului continuă să ne surprindă în fiecare zi. Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat mişcările care vor avea loc în politica românească în 2020. El susține că din informațiile pe care le deține,  Rareş Bogdan şi Ludovic Orban țintesc funcții nebănuite de electorat.

Cristoiu este de părere că PNL are nevoie de un candidat puternic pentru primăria Capitalei şi de aceea crede că cel mai potrivit pentru această funcţie este nimeni altul decât Ludovic Orban.

USR îl va avea drept candidat pe Nicuşor Dan, iar în opinia lui Cristoiu singurul care i-ar face faţă este actualul premier al României, Ludovic Orban.

În acelaşi timp, Cristoiu menţionează că Orban şi-a dorit oricum mereu să fie primar iar aceasta ar fi mişcarea perfectă pentru cel din urmă: 

 PNL are o problemă, trebuie să îl contracareze pe Nicușor Dan, care nu poate fi contracarat decât printr-o candidatură spectaculoasă de genul Ludovic Orban”, e de părere Cristoiu.

În scenariul jurnalistului  acutalul vicepremier, Rareș Bogdan are un rol uriaş în 2020.  El crede că dacă Ludovic Orban ar candida şi ar deveni primarul Bucureştiului, atunci locul său în fruntea Guvernului României va fi luat de Rareş Bogdan: Orban şi-a dorit întotdeauna această postură de primar, a şi candidat. Funcţia de primar e mult mai sigură decât cea de premier, pentru că 4 ani e foarte greu de presupus că vei pica.

Ai o sumă uriaşă de bani la dispoziţie. Şi o imagine mediatică foarte puternică. Este o trambulină pentru funcţia de Preşedinte mult mai mare decât cea de premier. Cred că se va face o rocadă, Rareş Bogdan premier”, a conchis jurnalistul.

Analiștii politici susțin la rândul lor   că scindarea electoratului de dreapta prin apariția mai multor candidați la funcția de primar al Capitalei , gen Nicușor Dan, ar avantaja-o pe Gabriela Firea, actuaalul primar al Capitalei.  

La rândul său președintele PNL, declar a luni, la Digi 24  că totul nu este decât un ”fake news” menit să creeze teme și ținte false, de care s-a săturat , media abuzând de așa ceva în ultima vreme. 

(Jurnal)