După ce Rareș Bogdan a dat ca sigură organizarea de alegeri anticipate cel mai târziu în luna aprilie, un membru din conducerea centrală PNL a susținut într-o emisiune a postului  vicepremierului, în timp ce, după ședința partidului, șeful PNL, Ludovic Orban, a declarat  că nu știe de unde are Rareș Bogdan astfel de informații.

Rareș Bogdan a exprimat o idee (…) fiecare membru își asumă cum comunică și ce spune. Reiau ce a zis președintele (Ludovic Orban) mai devreme: în condițiile în care există șanse reale o vom face, altfel nu”, a zis liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu. El a precizat că liberalii au dat un vot cu privire la această strategie în ședința BEX a PNL de luni, 6 ianuarie.

După ședință, liderul PNL, Ludovic Orban s-a delimitat însă de afirmațiile lui Rareș Bogdan. Întrebat dacă își va demisia în luna februarie pentru organizarea de anticipate, așa cum a dat de înțeles Rareș Bogdan, șeful PNL le-a zis jurnaliștilor: Rareș Bogdan nu a participat la ședința BEX de azi, nu știu de unde are informația.

Orban a avansat însă un alt scenariu care anunță anticipate pe data de 14 iunie, simultan cu alegerile locale.

(Jurnal)