Dezastru pentru comercianţii de mărţişoare din Municipiu cât şi pentru vânzătorii de flori din cauza vremii  groaznice de afară. În Piaţa Centrală , unde  creatorii de mărţişoare au fost adăpostiţi de ninsoarea şi gerul din stradă , din când în când câte un amator curios , se apropie timid de tarabele cu micile minuni ce încearcă să menţină vie tradiţia şnururilor  în două culori şi a florilor dăruite în aceste zile de început de martie. Întreruperea cursurilor în şcoli a făcut ca principalii cumpărători, elevii, să dispară din planurile florăriilor şi producătorilor de mărţişoare, anul acesta.

Vânzătorii de mărţişoare ca şi florarii ne spuneau că vremea din ultimele zile îi poate duce în faliment. Cu ochii umeziţi de lacrimi, un  vânzător de mărţişoare ne spunea că munceşte de circa un an la aceste bijuterii minuscule produse din tot felul de materiale,  eforturi ce au însumat sute de ore de muncă migăloasă, inventivitate şi răbdare.

La rândul lor comercianţii de flori spun că stocul creat de ei în magazin pentru aceste zile  i-ar putea ruina. După cum se ştie, florile  sunt o marfă perisabilă care în câteva zile, se ofilesc şi trebuie aruncate, mai ales că noi nu prea avem condiţii de a  le păstra – ne spunea cu teamă administratorul unei florării din municipiu.

Îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât meteorologii anunţă în continuare, pentru zona de sud, implicit Giurgiu,  vreme rea, cu ninsoare şi viscol.

 (Florian Tincu)