Reinstaurarea codului portocaliu de ninsori şi viscol a dus, din nou, la restricţionarea circulaţiei autovehiculelor pe mai multe drumuri judeţene. Astfel, conform celor precizate de directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor Judeţene şi Control Trafic (DJADJCT) Giurgiu, Marius Olteanu, după ce au reuşit redeschiderea, pentru câteva ore, a circulaţiei pe sectoarele de drum ce fuseseră afectate de viscol, începând cu noaptea de 27/28 februarie, au fost nevoiţi să reinstituie restricţiile de circulaţie.

„Aşteptăm, mai întâi, să se oprească ninsoarea şi viscolul, pentru a putea interveni, şi pentru a nu rămâne blocaţi, la rândul nostru, în nămeţi. Imediat ce vremea ne va permite, vom intra, din nou, pe sectoarele de drum care au fost înzăpezite. Ce vă pot spune acum este că sunt zone unde viscolul din noaptea trecută (n.r. 27/28 februarie) a troienit zăpada şi avem „maluri” şi de 1,5 metri înălţime. Vom încerca să redăm circulaţiei cât mai repede zonele afectate, dar, până atunci, pe drumurile cu probleme nu vor ajunge decât autospecialele de urgenţă: pompieri şi ambulanţe”, mai spunea Marius Olteanu.

Începând cu orele prânzului, angajaţii Direcţiei au reînceput intervenţiile pe drumurile judeţene blocate de nămeţi: DJ 411 Călugăreni – Singureni, DJ 603 Uzunu – Mihai Bravu, DJ 507 Giurgiu – Gostinu, urmând ca în scurt timp să fie redate circulaţiei. Pe restul drumurilor judeţene se circulă în condiţii de iarnă.

(Jurnal)