Un comunicat primit din partea Consiliului Județean Giurgiu, ne-a informat despre starea drumurilor județene în dimineața zilei de miercuri, 27 ianuarie. Astfel, s-a acționat cu 29 de utilaje (ATB-uri și UNIMOG-uri) în intervalul 26 ianuarie (ora 21.00), până miercuri, 27 ianuarie (ora 09.00), fiind împrăștiate pe zonele vizate 219 tone de sare și 124 tone de nisip.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, în BAZA 1 de deszăpezire, utilajele Direcției Județene de Transport, Administrarea Drumurilor Județene și Control Trafic (D.J.T.A.D.J.C.T.) Giurgiu au acționat începând cu ora 19.30, din data de 26 ianuarie, până la ora 8.00, în data de 27 ianuarie.

Conform aceleiași surse, s-a acționat pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil, pentru asta împrăștiindu-se 120 tone de material antiderapant.

În ceea ce privește LOTUL 1 de deszăpezire, s-a acționat din data de 26 ianuarie, începând cu ora 22:00, până în data de 27 ianuarie, ora 9:00. Astfel, s-a îndepărtat stratul de zăpadă de pe carosabil și s-a împrăștiat material antiderapant în cantitate de 60 tone (20 tone de sare și 40 tone nisip).

În LOTUL 2 de deszăpezire s-a acționat din data de 26 (începând cu ora 20.00) până în data de 27 ianuarie, ora 8:00. După o binevenită pauză s-a reluat acționarea utilajelor pe. S îndepărtându-se stratul de zăpadă de pe carosabil, fiind împrăștiat material antiderapant în cantitate de 75 tone (25 tone de sare și 50 tone nisip).

Într-o discuție avută cu directorul Direcției, Dumitru Buzatu, acesta ne-a spus că intervențiile au decurs fără probleme, cu excepția unei mici defecțiuni tehnice la o sărăriță, ce a fost remediată pe loc. Directorul Direcției de Transport ne mai spunea că la acest moment toate drumurile județene sunt curățate de zăpadă și gheață, putându-se circula în condiții bune, evident adaptate la vremea de afară.

(Jurnal)