Evenimentele tragice de la Institutul de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, în urma cărora deja 20 de persoane și-au pierdut viața, dar și numărul mare de îmbolnăviri cu Covid 19 în rândul profesorilor și elevilor, după prima săptămână de școală, când singurele moduri de triere epidemiologică din școli era simpla măsurare a temperaturii (acolo unde s-a putut face și acest lucru), fără însă o testare prealabilă a celor care de luni, 8 februarie, s-au întors pe băncile școlii, au reprezentat în ultimele zile capul de afiș al cererii de demitere sau de demisie a ministrului sănătății, Vlad Voiculescu.

Despre aceste aspecte a vorbit, în conferința de presă de vineri, 12 februarie, și deputatul social-democrat Cristina Elena Dinu:

Practic, toată activitatea lui din această perioadă în afară de părerile de rău, de opiniile despre ce ar fi făcut el dacă ar fi fost în locul altora și de schimbarea pozei de profil pe facebook nu au fost salutare pentru români. De aceea, pentru o activitate sub zero la ministerul sănătății, noi considerăm că ministrul Voiculescu trebuie să plece”, a spus deputatul giurgiuvean.

(Jurnal)