Instanța de judecată menține măsurile luate împotriva lui Laurențiu Ionescu, fostul director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu

0
256

ă

 La data de  10 august a avut loc procesul   fostului Director al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, din municipiul Giurgiu și președinte al Comisiei Județene Giurgiu de Autorizare a Furnizorilor de Formare Profesională a Adulților- IONESCU LAURENTIU COSTEL care a   fost acuzat de procurori de  săvârșirii  mai multor infracțiuni :  folosire sau prezentare cu rea-credință de documente false, dacă fapta are care rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (2 fapte),  fals în înscrisuri sub semnătură privată (2 fapte) și conflict de interese.

 Iată ce au decis magistrații în cazul inculpatului: În baza art. 348 alin.2 C.p.p. constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar luată față de inculpații: – IONESCU LAURENTIU COSTEL – PRODAN ADRIANA ROXANA ELENA – VLADOI LIVIA. Mentine măsura preventivă a controlului judiciar luată față de inculpații IONESCU LAURENTIU COSTEL, PRODAN ADRIANA ROXANA ELENA si VLADOI LIVIA pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 10.08.2016 și până la data de 08.10.2016, inclusiv.

 

 În baza art.215 alin.1 C.p.p., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte următoarele obligații: -să se prezinte la Tribunalul Giurgiu ori ce câte ori sunt chemați; -să informeze de îndată Tribunalul Giurgiu cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul de poliție competent teritorial conform programului de supraveghere întocmit de acesta sau ori de câte ori sunt chemați;

 În baza art.215 alin.2 C.p.p., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaților să respecte urmatoarele obligații: – să nu părăsească teritoriul României decat cu incuviintarea prealabila a judecatorului; – să nu comunice direct sau indirect cu coinculpații din dosar sau cu martorii, pe nicio cale. În baza art.215 alin.3 C.p.p. atrage atentia inculpaților ca, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestării preventive sau măsura arestului la domiciliu. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 10.08.2016, ora 15:45. 

Ce obligații are în continuare  inculpatul…

Deși calitatea acestui individ este, după cum constatăm  aceea de inculpat se pare că starea lui de spirit este excelentă, iar acest aspect se poate observa din postările de pe pagina de facebookinculpatului  în care  pare extreme de fericit și relaxat, profitând de timpul său ”liber”!?

  Mai mult de atât, la poza de profil a rămas inserată o fotografie   emblematică din vremea când acesta ocupa funcția de director. Evident că nimeni nu este absurd să creadă că Ionescu ar trebui să își  posteze o fotografie cu cătușele , însă  este jenant să te afișezi într-o postură  de persoană public, funcție pe care nu ai  onorat-o, ci dimpotrivă ai maculat-o  și din care  te-ai ales cu un dosar penal pentru  mai multe infracțiuni. Unii se întreabă cu justificare , oare este vorba despre nesimțire sau inconștiență…?

(Marian TARU)