Iată în imaginile alăturate cum arătau mijloacele de transport în comun ale societății ”Liber Trans”, din Giurgiu, astăzi, 27 ianuarie, la primele ore al dimineții. Sunt imagini primite din partea unor cetățeni revoltați că nu se mai respectă, în niciun fel măsurile de protecție, care impun niște distanțe sociale între pasageri.

Așa cum se observă, călătorii stau înghesuiți, în ciuda solicitărilor, indicațiilor și avertizărilor făcute în toată această perioadă, permanent, de autorități…

Evident – după cum ni s-a relatat – organele de poliție au intervenit aplicând conducătorilor auto sancțiuni pentru nerespectarea normelor de evitare a infectărilor cu SARS CoV 2, lucru care cu siguranță îl va deranja și de această dată, pe administratorul societății transportatoare, deși acesta avea obligația ca pe o asemenea vreme, să suplimenteze numărul mijloacelor de transport și totodată să micșoreze timpii de așteptare în stație.

Din păcate, așa cum ne spunea un călător afectat de această situație: ”probabil că patronul face economie la combustibil”, lăsând oamenii să se înghesuie nepermis în mijloacele de transport.

De precizat că utilajele societăților subordonate Primăriei Giurgiu au acționat de la primele semne că zăpada va cădea din abundență, astfel că traficul pe raza municipiului s-a desfășurat relativ în bune condiții în această dimineață, după cum ne confirmau și câțiva dintre călătorii pe care i-am întâlnit în stațiile de microbuz.

(Jurnal)