Deși pandemia a făcut ca mulți dintre giurgiuveni să nu mai simtă spiritul sărbătorilor, iată că s-au găsit soluții ca acest spirit să reînvie, chiar și cu unele restricții, impuse de Covid. Astfel, din primele zile ale lunii decembrie, în Parcul Alei din municipiu va avea loc un Târg de Crăciun, la care sunt așteptați să participe cât mai mulți agenți economici. De asemenea, tot parcul va fi luminat de sărbătoare, așa cum s-a întâmplat și în anii anteriori.

Conform informațiilor furnizate de surse ale „Jurnalului giurgiuvean”, târgul ar trebui să se deschidă, ca și în anii anteriori, în preajma zilei de 6 decembrie – Sf. Nicolae, însă, deocamdată, nu este stabilită cu exactitate această dată. Totodată, aceleași surse ne-au informat că, pe lângă comercianții de produse tradiționale (jucării, ornamente, chiar produse alimentare), vor fi găsiți, tot în Parcul Alei, și comercianții de brazi de Crăciun.

De altfel, angajații SC Giurgiu Servicii Publice SA (cei care au ca sarcină împodobirea orașului cu ghirlande luminoase, pentru sărbătorile de iarnă), aproape au finalizat montarea acestora. 

Pentru paza zonei, declara, pentru „Jurnal giurgiuvean”, directorul adjunct al Direcției Poliției Locale Giurgiu, Mihăiță Penciu, va fi o persoană de la Serviciul Pază Publică (din cadrul Primăriei Giurgiu) și, dacă situația o va impune, vor interveni și angajați ai Poliției Locale. 

Până la momentul documentării noastre (vineri, 27 noiembrie) nu s-a stabilit numărul participanților la acest târg de Crăciun.

(Jurnal)