Un fapt mai puțin obișnuit s-a petrecut în ziua alegerilor europarlamentare la una dintre secțiile de votare din municipiu. Mai exact, la secția de votare numărul 39, amenajată în incinta Cantinei de Ajutor Social.

La această secție de votare, nu se știe din ce motive, câtorva membri ai aceleiași familii li s-a transmis, de către membrii secției, faptul că sistemul informatic îi trimite să voteze la alte secții: 37, respectiv 40. Deși adresele din buletin erau FIX aceleași cu ale celor care au avut drept de vot în secția 39. Mai mult, oamenii ne spuneau că se confruntă cu această situație de mai multe tururi de scrutin, au făcut apeluri peste apeluri la autorități, însă, după cum se poate observa, fără niciun rezultat.

„Stați liniștiți, că am avut și situații când, soț și soție, am avut surpriza unul să fie trecut cu adresa pe strada Tineretului, iar celălalt pe Vaporului.”, spuneau membrii secției de votare.

Deși președintele de secție de votare a încercat, din răsputeri, să îi convingă pe cei de la Autoritatea Electorală din Giurgiu că ceea ce se întâmplă este o anomalie, aceștia nu s-au lăsat înduplecați, răspunsul fiind sec: „Să se ducă să voteze acolo unde sunt arondați!”.

Nu știm cine se face vinovat de hilara situație, concret este că oamenii au fost puși pe drumuri, doar pentru a-și exercita dreptul constituțional de a vota.

(Jurnal)