Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate INCREDIBIL! GAFĂ de proporții la simularea de la Evaluare!

INCREDIBIL! GAFĂ de proporții la simularea de la Evaluare!

0
INCREDIBIL! GAFĂ de proporții la simularea de la Evaluare!

Autorii subiectelor pentru simularea Evaluării Naționale la de limba română au făcut o eroare colosală, au atribuit o poezie a scriitorului german o poezie a lui Heinrich Heine, poetului român Șt. O. Iosif. Este vorba despre poezia „Stai şi asculți sub ramuri…” pe care poetul român a tradus-o în 1895.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Naționale Ionel Florian Lixandru a declarat că eroarea este regretabilă dar că aceasta a influențat în „niciun fel” rezolvarea subiectului.

„Este adevărat aspectul semnalat şi este regretabil pentru cei care au elaborat subiectul, însă nu afecta în niciun fel rezolvarea acestuia de către elevi”, a declarat secretarul de stat, conform Agerpres.

La primul subiect la română de la simularea evaluării pentru clasa a VIII-a, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe, printre care să redacteze „o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motivezi apartenența la genul liric a poeziei «Stai şi asculţi sub ramuri…» de Şt. O Iosif”.

Criticul literar Luminiţa Corneanu a spus că această situație dezvăluie „un malpraxis pedagogic în întocmirea subiectelor de examen pentru elevii de gimnaziu”.

Reprezentanții Ministerului Educației nu au dat deocamdată explicații pe această temă.

(Jurnal)

 

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
62 %
4.2kmh
100 %
joi
14 °
vin
17 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °