Deputaţii majorităţii PSD-ALDE au decis,  recent,  că Rovana Plumb nu poate fi anchetată în dosarul Belina. Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut că insula Belina şi braţul Pavel ale Dunării au dispărut (??!) deci Rovana Plumb e nevinovată.

Fostul ministru al Mediului şi-a susţinut nevinovăţia într-un discurs în care a subliniat că anumite instituţii caută să dea jos guvernele PSD şi să se împotrivească rezultatului alegerilor din 2016.

Dar persoana care a stat în spatele strategiei de apărare a lui Plumb  a fost social-democratul Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor. Încă din seara premergătoare votului din Camera Deputaţilor  acesta a explicat faptul că acuzaţiile care li se aduc lui Sevil Shhaideh şi Rovanei Plumb nu sunt susţinute legal deoarece, pe de o parte, braţul Pavel nu mai există pentru că s-ar fi colmatat şi, prin urmare, nici insula Belina nu mai există.

Cu scopul clar de a-şi apăra colega de partid şi de Cameră ,  Eugen Nicolicea a venit cu o explicaţie incredibilă: 

Albia minoră înseamnă între mal şi mal, insula din interior. În momentul în care un curs de apă a dispărut – braţul Pavel – atunci malul s-a mutat pe partea ailaltă a insulei, firesc, deci nu mai există în albia minoră (…) Braţul Pavel s-a colmatat, a creat patru lacuri care nu mai au legătură cu Dunărea, nu mai există nicio albie a râului“…

La o asemenea logică orice alt comentariu ni se pare de prisos!

 

(Jurnal)