Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în cala unui autocar,  853 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, susceptibile a fi contrafăcute, pe care o persană de sex feminin a încercat să le introducă ilegal în țară, cu scopul de a le comercializa pe raza municipiului Bucureşti.

În data de 22.10.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, în jurul orei 03.00, a fost selectat pentru control un autocar aparținând unei firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe cutii ce conțineau 853 flacoane cu apă de parfum și apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că bunurile aparțineau unei persoane de sex feminin, P.F., în vârstă de 42 de ani, cetățean român, pasager în autocar, care a declarat că le-a  achiziționat din Turcia și intenționa să le comercializeze pe raza municipiului Bucutești.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marca, se ridică la suma de 42.650 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.