Din ce în ce mai des polițiștii giurgiuveni se confruntă cu șoferi care conduc pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva cazuri ale unor șoferi indisciplinați ce nu au găsit oportun să urce la volan atâta timp cât au consumat licori bahice.

La data de 10 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Comana au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile în localitatea Grădiștea, județul Giurgiu.

În baza sesizării polițiștii s-au deplasat la fața locului, care au constatat faptul că în noaptea de 9/10 august a.c., ora 04.00, un bărbat de 40 de ani, din comuna Comana, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se pe partea carosabilă, nefiind înregistrate victime.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului”- informează IPJ Giurgiu.

Un alt caz  este al unui șofer ce a fost depistat conducând un autovehicul neînmatriculat, fără a avea permis de conducere și având și o alcolemie de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, „la data de 10 august a.c., ora 18.00, Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că un utilaj agricol a căzut în șanț.

În baza sesizării, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Băneasa s-au deplasat la fața locului, fiind identificat conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani, din comuna Daia, județul Giurgiu.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că utilaj agricol nu era înmatriculat, iar bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât acesta emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” – comunică IPJ Giurgiu într-un comunicat de presă.

Un al treilea caz este al unui bărbat ce a fost depistat la volan având permisul de conducere suspendat și având o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 10 august a.c., ora 21.00, polițiștii Postului de Poliție Bolintin Deal au depistat pe raza comunei Bolintin Deal, un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat o valoare de  0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.” – anunță în același comunicat de presă IPJ Giurgiu.

(Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu)