În weekendul 8-10 Iulie, cartierul Smârda devine punct de întâlnire în Giurgiu pentru Festivalul Zilele Dunării 2022. Toți locuitorii municipiului Giurgiu sunt așteptați cu mic cu mare să sărbătorească cartierul istoric Smârda și patrimoniul său printr-un program plin de activități, ateliere și activități comunitare!

Anul acesta Giurgiu se întoarce #CuFațaSpreDunăre

Se spune că orașele dunărene se poziționează fie cu fața fie cu spatele la Dunăre în funcție de orientarea cartierelor. Noi credem însă că mai este și un element social la mijloc, anume cum orașul își deschide patrimoniul local spre a fi cunoscut, celebrat și protejat”, anunță organizatorii acestui festival.

Cartierul Smârda invită giurgiuvenii, bucureștenii și pe toți cei interesați să descopere istoria locului, comunitatea locală, poveștile strânse de generații și perspective de viitor.

Vino să sărbătorim patrimoniul cultural, arhitectural și natural al cartierului printr-o serie de activități create de și pentru comunitate:

  • Expoziție foto a cartierului trecut și prezent – Smârda „Atunci și Acum”

  • Întâlniri comunitare cu povești și revitalizare peisagistică “La Bordei”

  • Plimbări ghidate și maparea participativă a cartierului Smârda

  • Proiecții de film, prezentări, ateliere creative pentru copii și adulți, anun

Descoperă agenda completă a festivalului și salvează evenimentul pentru a rămâne la curent cu toate evenimentele pregătite.

Proiectul Giurgiu #CuFațaSpreDunăre este inițiat de A.T.U. Asociația pentru Tranziție Urbană ca parte din programul co-finanțat european de regenerare urbană #DANUrB+. Proiectul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Urbanism UAUIM Facultatea de Arhitectura și Primăria Municipiului Giurgiu, cu implicarea activă a comunității locale din Giurgiu.

(Jurnal)