Vicepreședintele PNL, Dan Motreanu preciza recent într-o postare pe pagina sa de Facebook: „Susținem menținerea cotei unice de impozitare, respingem suprataxarea companiilor și orice fel de taxe și impozite noi. Vom discuta în coaliție un set de excepții pentru ajustare fiscală, însă doar în conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență. Am luat aceste decizii în cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

„Vrem ca România să aibă o politică de încurajare a investițiilor, bazată pe un sistem fiscal predictibil. Sprijinirea mediului privat înseamnă dezvoltarea României și protejarea locurilor de muncă. De altfel, am văzut, zilele trecute, că mediul de afaceri sprijină politica fiscală a PNL.

PNL sprijină atât mediul de afaceri, cât și cetățenii vulnerabili. 60% din fondurile alocate prin programul ”Sprijin pentru România” sunt destinate investițiilor și mediului de afaceri. 96 de miliarde de euro sunt alocate pentru dezvoltare și avem misiunea de a direcționa acești bani spre domeniile cheie, în mod inteligent.”

(Dan Motreanu- europarlamentar și vicepreședinte PNL)