Începând de vineri, 7 ianuarie, Bulgaria va înăspri regulile de intrare în țară

0
158

Începând de vineri, 7 ianuarie 2022, Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să efectueze un test PCR negativ pentru coronavirus înainte de intrare, împreună cu un certificat COVID valabil, a anunțat Ministerul Sănătății, potrivit Reuters.

Măsura are ca scop limitarea răspândirii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Bulgaria a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron după Anul Nou. Miercuri, ea a raportat o creștere bruscă a numărului de noi infecții la peste 6.200, de la aproximativ 1.900 cu o zi înainte.

Conform normelor actualizate, călătorii din țările UE care se află pe lista roșie a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică, de asemenea, călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista roșie a Bulgariei se află țările care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau care au raportat o răspândire a variantei de coronavirus care ridică motive de îngrijorare.

Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista roșie a Bulgariei.

Începând de vineri, 7 ianuarie, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista roșie, interzicând efectiv sosirea străinilor din aceste țără.

(Jurnal)