Ce se întâmplă cu măsura de interzicere a centralelor individuale de apartament…

0
232
Technician servicing the gas boiler for hot water and heating

Implementarea măsurii de interzicere a centralelor individuale de apartament în blocurile noi se va face gradual…

și nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiţii deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuţie, a declarat joi, ministrul Mediului, Barna Tanczos, potrivit Agerpres.

Vom propune interzicerea centralelor individuale în blocurile noi, nu avem în vedere intervenţii pe centralele individuale în apartamente deja instalate. Vom propune o limitare a acestor soluţii individuale doar în construcţiile noi!

Vom propune un proiect de lege, vom analiza în Coaliţie şi în Guvern varianta Ministerului Mediului. Dacă va exista disponibilitate de aprobare prin Ordonanţă de Urgenţă se va aproba prin Ordonanţă de Urgenţă, dacă nu, se va trimite în Parlament – a mai spus ministrul Barna.

Potrivit oficialului, este nevoie de o normalizare a problemelor de urbanism, cu o planificare pe termen mediu şi lung, respectiv respectarea unor condiţii legale raţionale şi de exploatare

În cazul locuinţelor noi, soluţia ar putea fi instalarea unei o centrale termice comune sau conectarea reţelelor de încălzire ale oraşelor.

Şefa Directoratului pentru energie al Uniunii Europene, Paula Pinho, declara, în octombrie, citată de Euractiv, că forul european nu va propune interzicerea centralelor termice de apartament „peste noapte”.

Surse: G4 Media