Începând de luni, cursuri online pentru școlile cu rată de vaccinare mai mică de 60% şi incidenţa localităţii mai mare de 3 la mie

0
243

Începând de lunea viitoare, „intră în online școlile și grădinițele cu sub 60% dintre angajați vaccinați, aflate în localitățile cu o incidență a infectării de peste 3 la mie”, a anunțat ministrul Educației.

Școlile și grădinițele cu mai puțin de 60 % dintre angajați vaccinați anti-Covid, aflate în localități cu o rată a infectării de peste 3 la mie vor trece din nou în sistem online.

Decizia se va aplica de lunea viitoare, în funcție de evoluția îmbolnăvirilor din această săptămână. Între timp, copiii merg la școală fără să fie testați, iar responsabilii le recomandă părinților să le facă teste acasă, din banii lor.

În acest moment, datele de la Ministerul Educației arată că rata de vaccinare în sistemul de învățământ este de 70 la sută. Doar 3000 de școli și grădinițe au rata de vaccinare sub 60 %.

Tot ministrul Educației îi îndeamnă pe părinți să își testeze acasă copiii, în contextul în care școlile rămân fără teste de salivă, după ce achiziția a fost contestată de către una dintre firmele participante.

(Jurnal)