Ministrul Educației: „Directorii școlilor cu rată mică de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați din funcție”

0
196

Directorii școlilor cu rată mică de vaccinare în rândul profesorilor și angajaților vor fi schimbați din funcție, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Acesta a lăsat de înțeles că și unii inspectori școlari județeni ar putea fi schimbați, în județele în care rata de vaccinare din școli este mult sub pragul de 60%. Ministrul a spus că aceasta este una dintre temele de discuție la videoconferința cu inspectorii școlari generali desfășurată luni, 10 ianuarie.

Cîmpeanu a explicat că la nivel general rata de vaccinare este mare și că „școlile sunt un exemplu, din această perspectivă a vaccinării”

Vă pot oferi date concrete: rata de vaccinare în învățământ este mai mult decât dublă față de rata de vaccinare națională. Profesorii s-au vaccinat mai mult decât dublu față de media națională, peste 70% sunt vaccinați. Aceștia erau la ultima interogare. Avem 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60%, din care peste 2.000 de școli au rata de vaccinare de 100%.

Deci absolut toți, nu numai cadre didactice – profesori, învățători educatori – dar și personalul didactic auxiliar și nedidactic sunt vaccinați. Școlile sunt un exemplu, din această perspectivă, a vaccinării. Sigur, avem și situații, v-am spus, de la 14.000 până la 17.000 de școli erau sub rata de vaccinare de sub 60% – 3000 de școli – aceasta era situația la ultima interogare.”

Acesta a fost principalul subiect abordat în cursul zilei de ieri, 10 ianuarie, la videoconferința desfășurată cu inspectorii generali.

Am întrebat Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu despre acest subiect, iar aceștia ne-au comunicat că „au solicitat situația actualizată a ratei vaccinării din fiecare unitate școlară din judetul Giurgiu”.

Miercuri sau joi, mai exact în 12 sau 13 ianuarie, după centralizarea acestora, vă vor putea furniza date exacte despre situația exactă la nivelul întregului județ.

Mai jos este prezentată, procentual, rata de vaccinare a unităților de învățământ din județul Giurgiu la data de 19 noiembrie 2021.

https://isjgiurgiu.ro/jcms/index.php/2-div/2598-rata-de-vaccinare-la-nivelul-unitatilor-de-invatamant-judetul-giurgiu

(Jurnal)