Incendiu mistuitor într-o gospodărie din localitatea Mârșa (județul Giurgiu)

0
210

Un incendiu violent a izbucnit, astăzi, în gospodăria unei familii din localitatea Mârșa. Mai multe anexe și stive de furaje, care erau depozitate în curte, au fost cuprinse de flăcări.

Pompierii au reușit să limiteze propagarea acestora, însă, din nefericire, în incendiu au fost surprinse aproximativ 30 de păsări, un cal și o capră. Celelalte animale pe care familia le avea au fost salvate.

Au ars două anexe gospodărești, un solar, în jur de 400 de baloți de trifoi, iar aproximativ trei tone de lemne au fost afectate de acțiunea flăcărilor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost autoaprinderea (neventilare corespunzătoare a furajelor).
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos și Detașamentului Bolintin Deal, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă, dar și un buldoexcavator pus la dispoziție de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mârșa.
Pentru prevenirea incendiilor de furaje, ISU Giurgiu recomandă:
*depozitaţi paiele şi fânul numai după ce au fost uscate în prealabil:
*nu fumaţi și nu folosiţi flacără deschisă în apropierea locurilor în care aveti depozitate de furaje;
amplasaţi nutreţurile la distanţe de siguranţă, astfel încât eventualele incendii să nu afecteze vecinătăţile (cât mai departe de casă, de bucătăriile de vară, de adăposturile animalelor, de cuptoare sau magazii);
*îngrădiţi şi curăţaţi de vegetaţia uscată terenul pe care îl folosiți pentru depozitarea furajelor;
*amplasaţi depozitul de furaje cât mai aproape de o sursă de apă.
(Jurnal)