Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 600 articole de încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute…

 În data de 30 mai, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, au descoperit, în compartimentul pentru bagaje al unui autocar, cantitatea totală de 608 articole de încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări polițiștii gtiurgiuveni au stabilit că posesorul bunurilor este un cetățean turc, în vârstă de 41 ani, șoferul autocarului. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Turcia pentru comercializare şi nu deține documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 80.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

 (Jurnal)