Încă un vaccin anti-Covid a ajuns la Giurgiu. Cine poate beneficia de el și unde se poate efectua vaccinarea

0
555

Direcția de Sănătate Publică a județului Giurgiu informează că în incinta Spitalului Județean de Urgență din Giurgiu funcționează Centrul de vaccinare împotriva SARS-CoV2, în cadrul căruia se pot realiza vaccinări cu vaccin Comirnaty Omicron B.A 4.5 – Pfizer BioNTech.

Vaccinarea se adresează personelor cu vârsta minimă de12 ani care au efectuat una dintre următoarele scheme de vaccinare:

-1 doză de vaccin de la Johnson&Johnson;

-2 doze de vaccin de la Astra-Zeneca;

-1 doză de vaccin de la Astra-Zeneca+1 doză de vaccin de la Pfizer&BioNTech;

-1 doză de vaccin de la Astra-Zeneca+1 doză de vaccin de la Moderna;

– 2 doze de la Pfizer&BioNTech (de tip adult sau pediatric);

-2 doze de vaccin de la Moderna.

Important de știut este faptul că vaccinarea este posibilă la minim trei luni de la administrarea ultimei doze din schema primară sau de la administrarea oricărei doze de rapel (booster).

Pentru persoanele care au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 în afara României și se încadrează în prevederile legale, pentru a beneficia de aceste doze introduse în RENV (Ordonanța 68/2021), acestea trebuie să solicite introducerea datelor în RENV la certificat-covid@ms.ro sau prin call-centerul 021.41.44.25, înainte de a se prezenta pentru a primi doza de rapel cu vaccinul Comirnaty Original/Omicron B.A 4-5, prin trimiterea documentelor care să ateste vaccinarea în alt stat.

Vaccinarea se realizează pe bază de programare telefonică la numărul 0246 211550, int. 300, numărul minim de persoane care se pot vaccina într-o zi fiind de șase, programul de funcționare al centrului de vaccinare fiind: miercuri între orele 12:00-14:00”, informează DSP Giurgiu.

(Jurnal)