CJ Giurgiu: Preșcolarii și elevii ar putea beneficia de laptele din cadrul programului „Cornul și laptele” de la 1 februarie 2023

0
395

Direcția Patrimoniu, Coordonare Servicii Publice de Interes Județean și Administrativ a Consiliului Județean Giurgiu prin Serviciul oordonare și control servicii publice de interes județean a emis un comunicat în atenția beneficiarilor produselor în cadrul Programului pentru școli al României.

Prin acest comunicat postat și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, se aduce la cunoștință că în județul Giurgiu, la data prezentei, în cadrul Programului pentru școli al României se distribuie unui număr de 26.317 preșcolari din grădinițele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate și elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și particular produse conform următorului program:

„- produse de panificație se distribuie:

  • în zilele de luni, marți și miercuricorn:

  • în zilele de joi și vineribiscuiți;

fructe (mere) se distribuie în zilele de joi și vineri;

laptele UHT se distribuie în zilele de luni, marți și miercuri – NU SE DISTRIBUIE.”

Referitor la faptul că nu se distribuie lapte UHT, Consiliul Județean Giurgiu face următoarele precizări:

La data de 01 septembrie 2022 au fost reziliate acordurile cadru privind furnizarea laptelui, datorită prețului unitar (0,99 lei cu TVA) care nu acoperea costurile de producție.

În luna septembrie, Consiliul Județean Giurgiu a demarat o procedură de licitație deschisă pentru atribuirea contractelor de furnizare lapte UHT, cu data de depunere a ofertelor 21.11.2022 și concomitent o procedura de negociere fără publicare a unui anunț de participare, cu data de depunere a ofertelor 24.10.2022. La nici una dintre proceduri nu a fost depusă nicio ofertă, astfel acestea au fost anulate.

Urmare a publicării Hotărârii Guvernului nr. 1383/2022 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1.007/2022 privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023 pentru anul școlar 2022-2023, precum și pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 640/2017, care majorează prețul unitar pentru lapte, respectiv 1,11 lei cu TVA, s-a întocmit documentația de atribuire a contractelor de furnizare lapte și s-a organizat o nouă procedură de atribuire licitație deschisă.

Data estimată pentru distribuția laptelui în cadrul programului este 01.02.2023”, se arată în comunicatul CJ Giurgiu.

(Jurnal)