Încă un turc a vrut să treacă ilegal spre Germania, via România…

0
41

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetățean turc care a încercat să intre ilegal în România, folosind o carte de identitate emisă de autorităţile bulgare aparținând altei persoane, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 22.01.2020, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un autoturism, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate emisă de autoritățile bulgare.

La verificarea documentului de călătorie, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră români și bulgari a constatat că persoana nu este aceeași cu cea din fotografia documentului prezentat la control, fapt pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, poliţiştii de frontieră au stabilit că bărbatul este cetățeanul turc U.S., în vârstă de 39 de ani. Acesta a declarat faptul că a procurat cartea de identitate din Bulgaria, de la un conațional, în schimbul sumei de 1.000 de euro și a recurs la această metodă întrucât dorea să ajungă în Germania și nu deţinea documente de călătorie valabile.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, bărbatul a fost preluat de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)