Daniel CHIŢOIU: ”Instituţiile publice au un număr supradimensionat de angajaţi…” Sunt posibile reduceri de personal !

0
458

Daniel Chiţoiu, secretar general al ALDE,  a declarat că instituţiile publice au un număr supradimensionat de angajaţi. El a precizat că există spaţiu pentru efectuarea de reduceri de personal. 

”Sunt foarte multe instituţii publice care au un număr supradimensionat de personal şi interesul nostru este de a menţine actuala decizie a Guvernului de a nu mai face angajări decât acolo unde există strictul necesar şi acolo de unde pleacă persoane din sistemul public şi este obligatorie încadrarea pe posturile respective, că nu se poate desfăşura activitatea”, a afirmat Chiţoiu.

Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, SNFP, organizaţie sindicală care reprezintă funcţionari publici şi personal contractual de la nivelul administraţiei publice centrale şi locale, solicită public reprezentanţilor ALDE să dea publicităţii raportul potrivit căruia au concluzionat că din totalul angajaţilor unei instituţii publice muncesc doar un procent de ”60-70%” şi că există ”un număr supradimensionat de personal”. De asemenea solicităm să fie nominalizate acele instituţii supradimensionate despre care face vorbire reprezentantul ALDE.

Coaliţia de guvernare, disponibilizări colective

”Potrivit informaţiilor noastre, instituţiile publice se confruntă cu lipsa de personal calificat generat de plecarea specialiştilor din Administraţia publică, precum şi cu lipsa dotărilor pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime şi eficiente. Lipsa unui răspuns argumentat al reprezentanţilor ALDE va confirma scenariul potrivit căruia coaliţia de guvernare a avut în vedere disponibilizări colective la nivelul instituţiilor publice în momentul în care a fost proiectată actuala lege a salarizării”, se arată într-un comunicat al SNFP.

(Jurnal)