Faptele făcute de grupul „Sufletiști în UK și în Europa” nu mai sunt, de multă vreme, ceva ieșit din comun. Au devenit aproape o obișnuință, ceva firesc, dacă ar fi să luăm în considerare cele spuse de liderul și sufletul acestui grup, Daniel Iordache, un giurgiuvean care, de ani buni, lucrează pe șantierele din Londra.

Au „comis-o” din nou, pentru 40 de copilași de la Complexul de Servicii Sociale, dar și de la Căsuțele Daniela, Constantin și Soarele. Toți, copii cu care soarta nu a fost tocmai blândă, dar pentru care Daniel Iordache a devenit un fel de tată.

După excursii, cadouri și alte surprize făcute în anii anteriori, anul acesta, de 1 iunie, picii de la unitățile amintite au fost scoși…la pizza! În centrul orașului, aceștia s-au bucurat de feliile de pizza, de sucuri și de înghețată, cu doar două zile înainte de Ziua Internațională a Copilului. 

Partea a doua din surprizele pregătite de românii stabiliți peste graniță, și care, din puținul lor, au donat pentru bucuria acestor copii, o constituie o ieșire la un loc de joacă din municipiu, chiar de ziua lor, 1 iunie.

„Nu ne oprim aici cu surprizele pentru cei mici. Avem în vedere o surpriză imensă pentru ei, pentru luna august, când voi veni în țară, în concediu. Prefer să nu spun nimic acum, pentru că aș strica surpriza. Dar în mod sigur va fi ceva extraordinar pentru ei. În rest, acțiunile de 1 iunie mi se par a fi ceva firesc, pentru că toți copiii, indiferent dacă au sau nu familie, merită să se bucure, măcar de ziua lor. De fapt, stați că am greșit: micuții despre care vorbim au o familie: Sufletiștii în UK și în Europa și ajutoarele noastre „secrete” din țară!”, a declarat, contactat telefonic, liderul grupului „Sufletiști în UK și în Europa”, Daniel Iordache.

(JGR)