Încă o cofetărie și o fabrică de pâine vizate de controalele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu

0
1247

Deși de mai bine de trei săptămâni, comisarii din Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu au început seria controalelor la operatorii economici din județ, totuși mai sunt încă agenți economici care nu și-au pus la punct toate problemele pe care le aveau, încălcând astfel legislația în vigoare, în domeniul protecției consumatorilor.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Comisariatului Județean pentru Protecţia Consumatorilor Giurgiu, „la 5 operatori economici din județul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Operatorii controlați au fost:

  • PAIN D´OR SERV-PROD SRL / oraș Mihăilești – secție producție lipii libaneze și alte sortimente de panificație    

  • TOMPARC SRL / Giurgiu –cofetăria Vanilla   

  • DAFAREL PRODIMPEX SRL /com. Călugăreni -fast food

  • MDI 77 COMPANY SRL /GIURGIU – magazin

  • IOANIDIS SRL /GIURGIU -magazin

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat sancțiuni și măsuri complementare, astfel:

  • 8 amenzi contravenționale, în valoare totală de 95.000 lei

  • 2 avertismente

  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare cu datele durabilitatilor minimale depasite și nesigure în valoare de aproximativ 330 lei.

  • 2 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului

  • 2 propuneri de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni pentru unitățile aparținând TOMPARC SRL și PAIN D´OR SERV-PROD SRL

Neregulile constatate în timpul controalelor au fost:

  • În secția de producție au fost găsite spații neigienizate cu pânze de păiajen,tavan și pereți înnegriti de fum, bucăți de faianță spartă /lipsă, utilaje neigienizate (malaxoare, mașină de modelat, divizor, etc) cu resturi de aluat întărit, rugină, strat grosier de praf, muște moarte, mâzgă, instalații electrice deteriorate, aluat protejat cu material textile, neigienizat;

  • Utilizarea spațiilor frigorifice neigienizate, cu rugină, grilajele ventilatoarelor cu praf, resturi de produse/produse vegetale;

  • Prezența insectelor vii și moarte, gândaci, în laboratorul de cofetărie (în frigiderul în care erau depozitate produse finite se afla un gândac mort și alți gândaci vii pe blatul de lucru, paviment/rastel cu tăvi pentru copt);

  • Nerespectarea temperaturilor de păstrare a materiilor prime indicate de producători (umplutură cu gust de caramel păstrată la temp. +25 0C față de 0-10 0C);

  • Comercializarea legumelor și fructelor proaspete fără informații privind țara de origine și clasa de calitate;

  • Utilizarea la tranzacțiile comerciale a mijloacelor de măsurare neverificate din punct de vedere metrologic;

  • prezența insectelor, mușt, în spațiul destinat preparării produselor fast food”.

(Jurnal)